A weboldal sütiket (cookie-kat) használ annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassa a látogatóinak. Elolvastam és megértettem az Általános szerződési feltételeket és az Adatkezelési tájékoztatót.
Elfogadom

Pitco

HATÉKONYSÁG – MINŐSÉG  – SOKOLDALÚSÁG


PITCO - azoknak, akik csak a legjobbal érik be!

A PITCO amerikai olajsütő gyártó cég 1918-tól foglalkozik nagykonyhai felhasználásra alkalmas ipari olajsütők tervezésével és gyártásával. Ez alatt az idő alatt hihetetlen mennyiségű tapasztalat és tudás gyűlt össze a cégnél, nem véletlen tehát, hogy a Pitco 2016-ban el is nyerte a nyitott olajsütők kategóriában a világ legjobb olajsütője díjat Amerikában. Magyarországon elsősorban a franchise étteremláncok használják előszeretettel, ahol igazán fontos a termelékenység, a gyorsaság, az állandó és magas ételminőség, valamint a könnyű kezelhetőség és a minimális szerviz igény.  

 

A Pitco olajsütők közös jellemzői

 • Valódi energia takarékosság - Energy Star minősítés!
 • Nagyon egyszerű használhatóság, és szervizelés 
 • Pontosan beállítható hőfokok, gyors felfűtési periódus
 • Cold zónás medence kialakítás a legjobb ételminőségért
 • Beépített automatikus filterező rendszer - ennek köszönhető a 70% olajköltség csökkenés!!! 
 • Összeépíthetőség - a Pitco olajsütők azonos típusú és méretű egységei összeépíthetők 1-5 medencés méretig, amelyhez egyetlen szűrőrendszer kapcsolódik (tehát a szűrőrendszert nem kell újra megvenni bővítéskor!)

Amit a filterezésről tudni kell

A beépített olajszűrő rendszer a Pitco olajsütők lelke. Ez az az egység, amitől a Pitco igazán Pitco, és tudja hozni még a tapasztalat magyar vendéglátósok által is hihetetlennek tűnő számokat, pl. a 70%-os olajfelhasználás csökkenést. 

A Pitconál az olajszűrőt egyszer kell megvenni, az első legalább 1 medencés egységgel együtt, és bővítés esetén már csak olajszűrő nélküli egységeket kell vásárolni, mert a szűrőrendszer rákapcsolható az újonnan belépett egységekre is.

1. szintű szűrés: Minden 20. sütési ciklus után a gép automatikusn figyelmeztetést ad a filterezésre, ami egy gombnyomásra elindítható, automatikusan végbemegy, és összesen max. 2 percig tart. Ezután máris folytatható a sütés. A filterezés akár 14-szer is elhalasztható, ha éppen túlterhelés van az étteremben. Filterezés során medencénként külön-külön leengedi az olajat a rendszer a szűrőtálcába, ott átszűri a 3-as szűrőn, ahol felfogódnak a panírmorzsák és más törmelékek is a filterpapíron, majd egy másik gombnyomásra a rendszer a megtisztított olajat visszaszivattyúzza a medencébe. Mindezt természetesen forró olajjal teszi a rendszer. Ezért is tud nagyon gyorsan végbemenni a a filterezés. Mintha csak egy Forma 1-es versenyen a kerékcserére gondolunk. Az olajszűrő tartályban van egy ún. filterpapír, amit a napi rendszeres karbantartás részeként naponta ki kell cserélni. 

2. szintű szűrés: Teljes olajcsere. A használat intenzitásától függően, de átlagosan kb. havonta egyszer kell teljes olajcserét végrehajtani. Ilyenkor a szűrőtartályba leengedett forró olajat kiöntjük, és a medencéket új olajjal töltjük meg. A napi rendszeres szűrések miatt az olaj átlagos élettertaH P Pitco gépek használata mellett duplájára, vagy akár többszörösére nő a korábbi állapothoz képest. Ha pl. 4 napig volt használható az olaj korábban, akkor Pitco esetén várhatóan 8 napot fog bírni ugyanaz az olaj. Ezzel máris feleződik az fenntartási időszakban felmerülő olajköltség.

Hogyan válasszak?

 1. Először nézzük meg a funkciót!
  • Bundázott húsokat általában elkülönülten sütünk a burgonyától, de amúgy ugyanaz a típusú gép megfelelő, csak külön medencét tervezzünk ezekre.
  • Hal sütéshez a nagyobb 24x24 "-os flat bottom sütőt ajánljuk (saját olajszűrő rendszerrel), több okból: nagy méretű halak is szépen elférnek benne, és nem szükséges a cold zonás rendszer, fölösleges a mély, sok olajat felhasználó tartály. 
  • Semmiképp se süssünk hallal együtt más ételt ugyanabban a medencében, mert az olaj teljesen átveszi az ízeket. Jó tudni viszont, hogy ha nem a flat bottom sütőt választják, hanem egy több egységből álló normál fritu egyik medencéjét kapja a hal, akkor a központi filterező rendszer ellenére sem kell tartaniuk az olaj keveredésétől, mert a Pitco az olaj szűrését mindig medencénként elkülönülten végzi.
  • Lángos, fánk sütésére szintén megfelelő a flat bottom sütő.
 2. Vizsgáljuk meg a kapacitás igényt!
  • Mekkora az átlagos forgalom? 
  • Szokott lenni ún. csúcsidő, amikor túlterhelés van? - Ezt a sütési idők rövidülése is fogja csökkenteni, de lehet hogy indokolt egy nagyobb medence méret. A Pitco sütők 14 vagy 18 colos kivitelben kaphatók, a flat bottom pedig 24-esben. 
  • Ha van elég helyünk a konyhában, akkor bővíthetjük a kapacitást egy újabb medence beállításával - szükség esetén akár később is. 
 3. Gázos vagy elektromos? 
  • Az elektromos sütők üzemeltetése alapból drágább, mert az elektromos energia alapvetően drágább mint a gáz, bármilyen energia takarékos a sütőnk.
  • A gáz olcsóbb, de változó lehet a gázszolgáltatók által adott vezetékes gáz fűtőértéke, ami befolyásolhatja a sütőnk teljesítményét is.
  • Ha a helyi elektromos hálózat már eléggé le van terhelve a többi konyhai berendezéssel és nem akarjuk átalakítani, fejleszteni, akkor szintén jó választás lehet a gázos sütő. 
  • Az árakat tekintve kb. 5 %-kal drágább az elektromos változat a gázoshoz képest.

Pitco megtérülési mutatók

Döntés előtt erőteljesen javasoljuk, hogy az ár mellett vizsgálja meg a Pitco beruházás megtérülési mutatóit is, amit gyári adatok és felhasználói tapasztalatok alapján állítottak fel. Meg fog lepődni az eredményen! Ezek szerint egy Pitco olajsütő használata mellett:

 1. Az olaj élettartama minimum a duplájára nő a rendszeres filterezés miatt (átlagosan 4-ről 8 napra), ezáltal az éves olajköltségek a felé csökkennek. De sok esetben tapasztaltak akár 70%-os olajköltség megtakarítást is, attól függően, hogy mennyire volt elavult a régi olajsütő.
 2. Computer control vezérlés esetén 30% elektromos energia megtakarítás várható, a többi vezérlésnél kicsit kevesebb.

 3. 70% munkaerő idő/költség megtakarítás várható a sütési idők csökkenése miatt

 4. Csúcsidőkben 50% többlet teljesítmény érhető el, szintén a sütési idők csökkenés miatt. Ezáltal nagy mértékben gyorsul a kiszolgálás sebessége, több vendéget tudnak fogadni, ill. növekszik a vevői elégedettség is!

 5. És végül, de nem utolsó sorban azonos alapanyagok mellett mindig azonos, folyamatosan magas ételminőséget tudunk előállítani, ami szintén a vevői elégedettségben lesz mérhető!

Összességében egy Pitco beruházás várható megtérülése az étterem forgalmától függően átlagosan 3-5 év szokott lenni, de a fenti sarokszámok segítségével mindenki kiszámolhatja a saját éttermére vonatkozó pontos időtartamot, ami adott esetben akár 1 év is lehet, ami azt jelenti, hogy milliókat spórolhat a korábbi működtetései költségeihez képest évente!

A megtérülés kiszámításában szívesen segítünk Önnek, éppúgy mint a leginkább megfelelő típus és méret kiválasztásában! Keressen minket bizalommal!